Prishtina International Airport

Kompania: Prishtina International Airport
Telefoni: +381 38 59 58 123
Kategoria:
Vendi:
Autori: /
Kontributori: Kushtrim Sogojeva
Shkarko (EPS)

Kush jemi ne

Aeroporti është ndërtuar në vitet e 60-ta dhe kryesisht ishte përdorur si një bazë e forcave ajrore me qarkullim të kufizuar civil. I mbyllur për qarkullim civil gjatë konfliktit, u rihap si bazë ushtarake nën kontrollin e KB me 16 Janar 2000.

KFOR dorëzoi përgjegjësinë mbi operimet e Aeroportit te UNMIK me 01 Prill 2004. Këto përgjegjësi u bartën në SHKTA dhe NPAP.

SHKTA dhe NPAP ishin bashkuar nën emrin Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës SH. A me 30 Qershor 2005.

ANP operon me një pjesë të hapësirës ajrore sipër territorit të Kosovës në emër të KFOR.

Aeroporti ndodhet në luginën lindore të Kosovës rrethuar nga dy vargmale gjegjësisht ndodhet në perëndim dhe në jug. Maja më e afërt është mali i Goleshit në perëndim duke arritur lartësinë prej 1019 metrash. Mali Mushtisht rreth 35 kilometra nga aeroporti në jug arrin lartësinë prej 1723 metrash.

Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës ndodhet afërsisht 15 km në jugperëndim të qytetit të Prishtinës; lartësia mbidetare është 545,4 metra. Pika e referencës për Aeroportin është 42ْ 34’22’’N dhe 21ْ 02’09’’E, (WGS 84).

Toka e Aerodromit, 194.2835 hektar, dhe që nga 1999 është nën kontrollin administrativ të UNMIK

Shkrime Blogu

Ju prezantojmë verzionin e dytë

29 gusht blogimazhi
  Pas sukseseve dhe komenteve pozitive që mori logo.al, ne e pamë të arsyeshme që ta bëjmë një hulumtim të webfaqes se çka duhet të...

Top Kontributorët

195 Pr Solutions www.pr-solutions.com
173 albulena www.trokit.com
159 radle
32 Petrit Shala www.graphsix.com
27 AceDroid commons.wikimedia.org/wiki/user:AceDouble
18 Alban Gerguri www.trokit.com

Sondazh

Brendi me i mire ne industrine e Telekomunikacionit ne Kosove

Duke u ngarkuar...

Kyçja

Informatat e kyçjes nuk janë të sakta!